Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Co bychom neměli uveřejňovat na svém webu


Vlastní internetové stránky, ač již ne tak populární, stále existují. Najdeme i mnoho společností, které nám nabízejí jejich hosting zdarma. Každý si tak může vytvořit web podle vlastních představ, kde bude prezentovat své myšlenky nebo třeba výtvory. Jistě, nes již pravděpodobně nebude mít takový dosah jako sociální sítě, avšak ukazuje se, že v mnoha případech rozhodně není neužitečný.

 

různé typy webů

 

S tím však přichází i určité problémy, se kterými se setkávají především mladí lidé. Tím hlavním je fakt, že často nevědí, co je dobré zveřejnit na síti, a co je vhodné si nechat pro sebe. Internet totiž nezapomíná, a i věci, které jsme na něj napsali před deseti lety, se dají poměrně snadno dohledat. Rozhodně je tedy vhodné dávat si pozor na to, co zde „říkáme“.

 

V první řadě bychom se měli zamyslet nad tím, jakým způsobem se vlastně chceme prezentovat. Bude naše stránka v podstatě vlog našich zážitků, například z cest, kde budeme uveřejňovat nejrůznější typy? Bude to kronika toho, co osobně zažíváme, která má pomoci ostatním, například u lidí, kteří prochází odvykací léčbou? Nebo chceme předvádět a nejlépe i prodávat své výtvory? Rozhodně je dobré vše nemíchat. Vyberme jeden směr a držme se ho.

 

na webu můžeme i prodávat

 

Pak jsou tu také naše osobní údaje. Ty bychom zveřejňovat neměli, zvláště ne takové, které se dají poměrně snadno zneužít. Neměli bychom tam tedy mít uveřejněno například ani osobní telefonní číslo – pokud prodáváme, je dobré opatřit si pro komunikaci se zákazníky druhou SIM kartu, e-mail či dokonce adresu.

 

Dále jsou to také fotografie. I když se vám podařil nádherný záběr vašeho nahatého miminka na kožešině, věřte, že to není něco, co by bylo vhodné sdílet na internetu, kde si onu fotku může každý stáhnout. I zde je potřeba určitá opatrnost a míra svědomí. Tak si zajistíme, že nám naše webová stránka bude pomáhat, a nikoliv nám způsobovat problémy.